Over mij

Mijn naam is Daniëlle Dekkers. Sinds 2011 ben ik BIG geregistreerd GZ-Psycholoog en sinds 2017 ben ik BIG geregistreerd Psychotherapeut.

Al twintig jaar werk ik met veel plezier als psycholoog en later als GZ-Psycholoog in de geestelijke gezondheidszorg.  Het werken in de diepere lagen van de belevingswereld van de cliënt is wat mij altijd goed gepast heeft. Het was voor mij dus een logische stap om in 2014 de opleiding tot psychotherapeut te gaan volgen.

Ik ben werkzaam als vrijgevestigd Psychotherapeut / GZ-Psycholoog in een praktijk aan de De Ruyterstraat 65 te Nijmegen. Hier kun je bij mij terecht voor individuele therapie in de Generalistische Basis GGZ (psychologische hulp tot maximaal 12 sessies per traject)  en in de Specialistische GGZ (Psychotherapie). Daarnaast geef ik partner-relatietherapie.

Tevens ben ik sinds 2018 als groepspsychotherapeut werkzaam bij GGZ Oost Brabant op een afdeling voor persoonlijkheid en trauma in het team schematherapie. Hier werk ik met veel plezier in een multidisciplinair team van GZ-Psychologen, Psychotherapeuten en vaktherapeuten met cliënten met persoonlijkheidsproblematiek.

Als je meer over mijn werkervaring of gevolgde opleidingen wilt weten, kun je mijn LinkedIn profiel bekijken. Je vindt me onder Daniëlle Dekkers, Nijmegen.

Mijn persoonlijke stijl is cliëntgericht en ervaringsgericht. Dat betekent dat ik je tegemoet treed met een open, niet oordelende houding en je help je veilig te voelen. Het betekent ook dat we niet alleen praten over je problemen, maar ook stilstaan bij hoe je je daar precies bij voelt. Dan komen de antwoorden of oplossingen vaak uit een andere laag.

Mijn werkwijze is eclectisch te noemen. Dat betekent dat ik klachtgerichte interventies (cognitieve gedragstherapie) met een inzicht gevende manier van werken combineer en gebruik maak van technieken uit verschillende psychotherapeutische richtingen. Zo gebruik ik elementen uit de schematherapie en uit de psychodynamische psychotherapie.  Ook bied ik EMDR-behandelingen (www.emdr.nl) en imaginanaire exposure voor de behandeling van trauma en maak ik gebruik van mindfulness technieken. Per persoon kijk ik wat het meest passend is. Zo krijg je altijd een behandeling op maat.

Uiteraard werk ik volgens de richtlijnen, waarvan ik ook afwijk als dat nodig is. Van nature ben ik altijd op zoek naar de oorzaak van je klachten, omdat je het probleem dan bij de kern kunt aanpakken.

Verder beoefen ik ruim 20 jaar meditatie. Met veel plezier gebruik ik meditatie technieken ook in mijn werk als dit passend is. Het boeddhisme is een belangrijke inspiratiebron in mijn leven, maar ook in mijn werk als psycholoog/psychotherapeut. In 2011 ben ik gestart met een opleiding in boeddhistische filosofie en psychologie bij het Tarab Instituut (www.tarab-instituut.nl). Deze opleiding heeft mij veel gebracht voor mijn persoonlijke ontwikkeling en met veel plezier en enthousiasme verdiep ik mij momenteel ook in de psychotherapeutische toepassing hiervan, zodat ik deze inzichten ook kan toepassen in mijn werk met anderen.

Registraties:
BIG geregistreerd Psychotherapeut:  09913751416
BIG geregistreerd GZ-Psycholoog:      99913751425